torsdag 4 november 2010

pasta med lamm, rött vin, champinjoner och fetaost























som jag skrev tidigare i veckan så var det rätt tomt bland lunchlådorna så jag passade på att ladda med en mustig men snabb lammfärsröra som passar fint till pasta.

till 6-8 lunchlådor:
600 g lammfärs
100 g fetaost
6 portioner pasta
2 askar chaminjoner
10 soltorkade tomater i olja
1 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
2 röda lökar
4 dl creme fraiche

stek på färsen och krydda med salt och peppar. Stek sedan lök försiktigt tillsammans med strimlade tomater. Smörstek champinjoner i bitar med pressad vitlök. blanda allt i en panna, tillsätt rött vin, balsamvinäger, creme fraiche och låt koka ihop. smaka av med salt & peppar.

koka pastan och servera den toppad med lammfärsröra, smulad fetaost och torkad oregano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar