fredag 27 augusti 2010

mellis på rivet äpple























jag brukar köpa olika sorters äpplen och emellanåt även granny smith, ni vet de knallgröna. dessa tycker jag dock är lite väl syrliga att äta sådär rätt upp och ner.

såhär gör jag ofta (och har gjort sedan jag var liten för den delen) med sådan äpplen. jag skalar och river dem grovt och toppar med kanel och lite strösocker. kalasgott som mellis :-)

3 kommentarer:

  1. Jag håller med, man får inte roligare än man gör sig. Nu har äpplena på vårt träd börjat mogna också hemma i trädgården, så nu blir det mycket äppelrätter! :-)

    SvaraRadera
  2. Håller med... äpple och kanel är väldigt gott ihop. Passar bra till mellis.

    SvaraRadera
  3. Äter nästan alltid äpple till mellis. Fast kanske inte rivet. Läste att Charlotta på Matrepubliken testat att frysa in ett äpple och sedan riva.

    SvaraRadera