fredag 6 augusti 2010

kyckling med ajvar relish och kikärts- och majsbulgur

























jag gillar mat med mycket smak och helst ganska stor variation. det leder lätt till att kylen fylls med allehanda små burkar med vad som i mataffären brukar klassas som "smaksättare".

här är en sådan rätt som till största delen baseras på innehållet i en trevlig liten glasburk... :-)

ajvar relish är en smakrik och lite het röra gjord på bland annat aubergine och röd paprika. självklart kan man ge sig på egen, men det har jag ännu inte gjort.

fort och lätt till vardagsmiddagen...!

till 6 portioner:
6 kycklingfiléer
2 dl mjölk
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk torkad rosmarin
2 dl stark ajvar relish (finns på burk bland smaksättarna, bästa märket tycker jag är druvan)
4 dl bulgur
4 dl vatten
1 burk majskorn
1 burk kikärter
1 msk hackad persilja

salta och koka upp vattnet och slå i bulgur. låt stå och svälla. skölj av majskorn och kikärter och blanda det tillsammans med persiljan med bulgurn.

skär kycklingfiléerna i små bitar. stek dem i smör eller olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. lät få fin yta. slå sedan på mjölk, creme fraiche och ajvar relish. låt koka ihop. (om man inte gillar stark mat så välj den milda varianten av ajvar relish i stället)

lägg upp bulgurn på tallrik med en fördjupning i mitten och lägg på kycklinggrytan. serverna gärna med ytterligare lite persilja.

passar också perfekt som lunchlåda till jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar