måndag 7 juni 2010

supersmarrig "öppen" burrito med kyckling, mozzarella och en massa annat gott


















ikväll gjorde jag en slags burrito innehållande en massa gott!

till två stora burrito som mättar 2-3 personer beroende på hunger:

2 stora libabröd
2 kycklingfiléer, skurna i småbitar
2 stora avokado
2 tomater
en stor näve ruccola
0,5 dl pinjenötter
1 buffelmozzarella
1 dl frusen majs
8 msk salsa (jag använde ICA garlic chunky salsa)

stek kycklingen i olivolja och smaksätt med salt & peppar och någon örtkrydda, t.ex. timjan. rosta pinjenötter i torr panna tills de fått vacker färg. låt majsen tina.

sätt ugnen på 200 C. lägg bröden på plåt (min ugn är så liten så jag fick ta en på varje plåt och så köra varmluft på 225 C) lägg på skivad mozzarella, avokado i småbitar, tomater i fina skivor, pinjenötter och majs. grädda i ugn ca 6 minuter.


















lägg sedan på salsa och ruccola. dela varje bröd i två och vik ihop till en "klämma". ser fantastiskt vackert ut och passar perfekt som fredagsmys; supersmarrigt och färdigt på under halvtimmen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar