onsdag 16 juni 2010

riktiga popcorn


















micropopcorn är ingen hit... så här lätt gör man sina egna, mycket godare! (enda nackdelen är att det blir en gryta att diska i stället för en påse att slänga, men det är det helt klart värt).

använd en vanlig gryta med två öron, d.v.s. en som är något lägre än bottens diameter.

för 2 personer:

täck botten av en 3-litersgryta med olja, häll i popcorn så att det också nästan täcker botten, fast bara i ett lager (se bild nedan), de får inte ligga omlott så att säga. salta sedan direkt över oljan.

sätt plattan på högsta värme och lägg på locket. vänta till det börjar poppa. sänk då värmen ett hack eller två beroende på vad du har för spis. låt det sedan puttra på och när du hinner räkna till 2 sekunder mellan poppningarna, då är det dags att dra av grytan och fort som attan hälla över i skålar så att det inte bränns.

saltat och klart, bara att hugga in! :-)

funkar precis lika bra med större grytor, har t.o.m. poppat vanliga popcorn i 25-liters syltgryta och det går alldeles utmärkt det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar