lördag 12 juni 2010

"just plain nachos"


















i höstas gjorde vi en underbar resa till new york med ett par vänner. två kvällar i rad lyckades vi besöka en klockren bar/restaurang vid namn cowgirl. där fanns margaritas i alla dess former. på frågan om vi kunde få oss en daiquiri fick till svar "no we just do margaritas".

vi blev sugna på något att tugga på och margaritas fick oss osökt att tänka på nachos, min sambo beställde nachos, och fick frågan om vilken slags nachos och fick uppräknat för sig ett gäng varianter med allehanda tillbehör. min sambo svarade "just plain nachos" och detta är ungefär vad vi fick in.

vi har sedan gjort detta flertalet gånger hemma då det är supergott!

till 2-3 personer som middag eller många fler som plockmat:

150 - 200 g naturella tortillachips (en påse)
1 liten tetraförp. kidneybönor (alt. 1/2 burk)
1 liten tetraförp. svarta bönor (alt. 1/2 burk)
skivad inlagd pepperoni efter smak
1 liten påse tacoost
1/2 rödlök, finhackad
2 tomater, finhackade

1 dl creme fraiche
1,5 dl salsa (jag använder ica chunky salsa vitlök)

guacamole:
4 mogna avokado
1 msk torkad koriander
1/2 tsk torkad chili
saften från en halv citron alt. 1 lime
3 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar

blanda nachos, tomater, ost, rödlök, pepperoni och bönor på ett stort ugnsfast fat.

lägg upp creme fraiche och salsa i varsin liten skål.

mosa avokado och tillsätt koriander, chili, citron, vitlök och smaka av med salt & peppar. lägg upp i ett par små skålar. (jag gör alltid mer guacamole än andra dippsåser för det är så gott:

grilla nachosen i ugn i 225 C i ca 10 min. ställ på skålarna på fatet och servera, helst med kalla corona... :-) eller margaritas... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar