fredag 21 maj 2010

fylld jättebiff av lamm


















detta räcker till 3-4 personer, beroende på hur hungrig man är :-)

700 g lammfärs
1 pkt fetaost
1 msk färsk hackad rosmarin
2 hackade vitlöksklyftor
5 hackade soltorkade marinerade tomater
2 msk smör
1 burk krossade tomater
salt & peppar

dela färsen i två delar och platta ut till två stora "kakor" som matchar en mindre stekpanna. hetta upp smöret, lägg i den ena, salta och peppra, lägg på smulad fetaost, rosmarin, vitlök och tomater. lägg på resten av färsen och tryck till, salta och peppra. Stek tills det fått fin färg, vänd hela jättebiffen och stek tills fin färg på andra sidan också. Häll krossade tomater runtom och lossa på biffen så att det "rinner in under". Låt puttra på svag värme i ca 10 min.

2 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk färsk timjan, hackad
12 champinjoner

dela grönsakerna i lagom bitar, salta och stek på svag värme i olivolja tills de är mjuka men har tuggmotstånd kvar.

smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar